IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Saab продава технология на китайската Beijing Automotive Industry

Сумата по сделката не се посочва, все още продължават преговорите за продажбата на цялото подразделение Saab

13:06 | 14.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Saab продава технология на китайската Beijing Automotive Industry

От Saab Automobile AB – шведското подразделение на General Motors, потвърдиха информация, че са приключили продажбата на някои активи, включително интелектуална собственост за два модела седан и оборудване за производство на тези автомобили, на китайската компания Beijing Automotive Industry Holdings Co. (BAIC), предаде Dow Jones.

От шведската компания са заявили, че технологията за модела 9-5 ще се използва в Китай за производство на коли на BAIC. Освен това от Saab ще помогнат на BAIC за интегрирането на технологията.

Сумата по сделката не се посочва.

Преговорите за продажбата на цялото подразделение Saab продължават, казват от компанията, без да назовават кандидати. От холандския производител на спортни коли Spyker CEO са заявили в неделя, че все още водят преговори за закупуване на Saab след обявяването на сделката с китайската компания.

Продажбата на Saab е важен елемент от стратегията за възстановяване на GM, но щатският производител не искаше да подписва споразумение.

Миналия месец шведският производител на спортни коли Koenigsegg Group AB неочаквано оттегли отделна оферта за Saab. BAIC приключваше с детайлите по сделка, с която да помогне на Koenigsegg да финансира придобиването, в замяна на което китайската компания щеше да получи достъп до технология и ноу-хау на Saab.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още