IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола и златото падат

В основата на спада е поскъпването на долара, предизвикано от добрите данни за продажбите на дребно в САЩ

22:52 | 11.12.09 г.
Цената на петрола и златото падат

Фючърсите върху суровия петрол поевтиняха за осма поредна сесия в петък, което е най-дългата серия на спадове за повече от шест години, след като по-добрите от очакваното продажби на дребно в САЩ доведоха до поскъпване на долара.

Цената на суровия петрол с доставка януари спадна с 0,9% до 69,87 долара за барел на New York Mercantile Exchange. Цената на горивото изгуби 7,4% за тази седмица, което е най-голям срив за последните 11 седмици, предаде MarketWatch.

Фючърсите на злато пък паднаха в петък до най-ниското си ниво от близо месец, регистрирайки втора седмица на понижения.

Златото с доставка декември изгуби 0,6% от стойността си до 1 119,40 за тройунция на платформата Comex на New York Mercantile Exchange. Цената на жълтия метал отчита седмичен спад от 4,2%.

Доларовият индекс, който следи представянето на зелените пари срещу кошница от шест основни валути, се повиши с 0,7 на сто до 76,572 пункта. През деня индекстът докосна 76,726 пункта, което е най-високото ниво от началото на октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още