IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ING връща 5,6 млрд. евро на холандското правителство

Най-голямата холандска финансова компания ще използва приходите от продажбата на права за 7,5 млрд. евро в края на ноември

11:21 | 11.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
ING връща 5,6 млрд. евро на холандското правителство

Най-голямата холандска компания за финансови услуги ING Groep NV съобщи, че ще изплати на холандското правителство 5,6 млрд. евро, след като държавата й отпусна спешна финансова помощ от 10 млрд. евро през 2008 г. Сумата включва и натрупаните лихви, купони и премии по заема, предаде Bloomberg.

Тя ще бъде върната на холандското правителство на 21 декември, като банката ще откупи обратно ценни книжа за 5 млрд. евро и ще изплати купон за 259 млн. евро и премия от 347 млн. евро. Сумата се равнява на половината от средствата, които ING получи през 2008 година от холандското правителство.

През тази година холандското правителство гарантира обезпечени с ипотечни заеми щатски облигации на ING за 21,3 млрд. евро. През ноември финансовата компания предложи за продажба права върху акции за 7,5 млрд. евро, за да може да върне част от държавната помощ предсрочно.

Ръководството на ING има за цел да изплати и останалата част от заема преди крайния срок. За тази цел то води преговори с холандското правителство относно опцията за предсрочно погасяване и може да използва своята неразпределена печалба и приходите от потенциални продажби на свои активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още