IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Повишения на Wall Street в ранната търговия

Свиването на търговския дефицит на САЩ компенсира увеличението на първоначалната безработица през миналата седмица

17:43 | 10.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Повишения на Wall Street в ранната търговия

Основните борсови индекси на Wall Street продължиха да се движат нагоре в началото на днешната сесия, след като доларът поевтиня спрямо еврото, а търговският дефицит на САЩ се сви значително през октомври заради увеличения износ на най-голямата икономика в света.

Индексът на 30-те най-големи и търгувани борсови дружества Dow Jones IA се повишава с 0,7% до 10 410,9 пункта. По-широкият S&P 500 напредва също с 0,7% до 1 103,3 пункта, главно заради повишенията в технологичния и потребителския сектор. Индексът, обединяващ всички компании от борсата Nascaq – Nasdaq Composite, нараства с 0,6% до 2 198,4 пункта.

Преди началото на борсовата сесия стана ясно, че първоначалната безработица в САЩ се е повишила, след като през миналата седмица стигна най-ниското си ниво от септември 2008 г. Броят на американците, които са подали за първи път молба за помощи поради безработица, се е увеличил неочаквано със 17 хил. за седмицата до 5 декември и достига 474 хил. души.

Oтрицателното салдо по търговския дефицит на САЩ се понижи със 7,6% на месечна база през октомври до 32,9 млрд. долара. Свиването на търговския дефицит се дължи на увеличението на износа с 2,6% спрямо септември, докато вносът намалява с 0,4% на месечна база.

Вчерашната сесия приключи на положителна територия, благодарение на засилените покупки в последния час от търговията. Цената на петрола днес остава почти без промяна на ниво от 70,62 долара за барел, а златото поевтинява с 0,2% до 1 126,90 долара за тройунция.

Това е със 7% под ценовия рекорд от миналата седмица, когато цената на метала се повиши до 1 218,30 долара за тройунция, предаде CNN.

Книжата на AOL се търгуват с понижение в цената от 1,4% до 23,35 долара за акция, след като интернет компанията официално се отдели от медийния гигант Time Warner в сряда. От началото на годината пазарната капитализация на AOL се е свила с 6,6% до 2,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още