IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европа помогна на McDonald's да регистрира по-високи продажби за ноември

В изявленията на веригата се посочва, че потребителското търсене в САЩ е било негативно повлияно от слабата икономика, макар че McDonald's се е справила по-добре от много свои конкуренти

18:58 | 08.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Европа помогна на McDonald's да регистрира по-високи продажби за ноември

Американската верига ресторанти за бързо хранене McDonald's обяви 0,7% ръст в продажбите си за ноември спрямо същия месец на миналата година, включвайки в изчислението тези магазини, които са били отворени поне от година.

Засилените продажби се дължат на по-високото търсене в Европа, което е помогнало да се неутрализира спадът в САЩ и Азия, става ясно от съобщение на компанията.

Понижението за месеца на годишна база в Щатите възлиза на 0,6 на сто, а това в Азия, Близкия Изток и Африка – на средно 1%.

В изявленията на веригата се посочва, че потребителското търсене в САЩ е било негативно повлияно от слабата икономика, макар че McDonald's се е справила по-добре от много свои конкуренти. В Европа пък пазарът показвал относителна стабилност, като се изключат Великобритания и Франция и, в известна степен, Германия.

Към момента по света има около 32 хил. ресторанта от веригата, от които McDonald's притежава около 6500, а останалите са отдадени на франчайз.

В началото на борсовата търговия в Ню Йорк във вторник акциите на компанията, които са част от Dow Jones Industrial Average, паднаха с над 2%. Към момента заличават съвсем малка част от загубите и понижението е с 1,9% до 60,75 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още