IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обама иска данъчни облекчения за малкия бизнес

Предлага се данък печалба при нови инвестиции да е равен на нула за една година

18:40 | 08.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Обама иска данъчни облекчения за малкия бизнес

Правителството би трябвало да намали данъците за малкия бизнес, за да го насърчи да инвестира и да наема нови служители, смята американският президент Барак Обама.

Неговото предложение е правителството да полага по-големи усилия, за да помага за създаването на работни места, предава MarketWatch. Тези усилия според Обама трябва да са съсредоточени в три основни области: растежът на малкия бизнес, инфраструктурните инвестиции и енергийната ефективност.

В основата на плана на американския президент стои именно предложението за данъчни облекчения за малките фирми. Предлага се данък печалба при нови инвестиции да е равен на нула за една година, а сегашните данъчни облекчения за съществуващи инвестиционни проекти да бъдат удължени.

Планът включва и облекчения за тези фирми, които наемат повече служители, но засега не се дават повече подробности по тази точка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още