IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ford намалява производството в Европа през 2010 г.

„Искаме производството ни да отговаря на реалното търсене, а пазарът догодина ще остане все още много, много несигурен”, казва шефът на компанията за Стария континент

15:18 | 05.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ford намалява производството в Европа през 2010 г.

Ford Motor Co. ще намали производството си в Европа през следващата година – знак, че производителят на автомобили предвижда значително отслабване на продажбите през 2010 в региона, който преди служеше за двигател на пазарното му представяне.

Продажбите на коли на Стария континент ще са около 15,7 млн. броя за 2009 г., казва в интервю за Wall Steet Journal Джон Флеминг, директор на компанията за Европа.

Прогнозата на Ford е, че това число ще падна до 13-14,5 млн. през следващата година. Очаква се спадът да се дължи на все още слабата икономика, както и на прекратяването на правителствените програми за поддръжка на сектора.

„Искаме производството ни да отговаря на реалното търсене, а пазарът догодина ще остане все още много, много несигурен”, посочва Флеминг.

Той не уточнява с колко ще бъде намалена продукцията, но според източник, близък до компанията и цитиран от вестника, свиването може да е с над 10%.

В Северна Америка обаче се очаква ръст на производството, който за първото тримесечие ще възлезе на 58% спрямо същия период на 2009 г. до 550 хил. коли и камиони.

През третото тримесечие на тази година Ford е произвел в Европа 385 хил. леки и тежкотоварни автомобила. За октомври - декември се очаква продукция от 456 хил. броя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още