IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данните за пазара на труда изведоха Wall Street до ръст

Основните борсови показатели завършиха седмицата с умерени повишения

23:14 | 04.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Данните за пазара на труда изведоха Wall Street до ръст

Данните за пазара на труда, които показаха изненадващ спад на американската безработица през ноември, доведоха до ръст на борсовите индекси в САЩ. В резултат на това те приключиха седмицата с повишения.

Спадът в безработицата изненада приятно инвеститорите и те започнаха масирани покупки в началото на днешната борсова сесия. Оптимизмът се пренесе и в Европа, където също бяха отчетени повишения, макар почти през целия ден индексите да останаха на отрицателна територия.

Постепенно обаче инерцията се изгуби и индексите смениха своята посока, като дори се стигна до момент от търговията, в който основният индекс Dow Jones Industrial Average се оцвети в червено.

В крайна сметка днешната сесия приключи с повишение от 0,21 на сто до 10 388 пункта. По този начин Dow Jones приключи седмицата с ръст от 0,8 на сто за петте търговски сесии.

Широкият индекс S&P 500 се повиши с 0,54 на сто до 1 106 пункта днес, което означава, че показателят е напреднал с 1,3 на сто за изминалата седмица.

Най-силното повишение днес бе отчетено от индекса на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite. Той се повиши с 1 на сто до 2 194 пункта днес, а за седмицата ръстът е 2,6 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още