IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на коли на Острова със скок от 57,6% през ноември

След замръзването на пазара преди година се отчита силен ръст на годишна база

16:25 | 04.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на коли на Острова със скок от 57,6% през ноември

Продажбите на автомобили във Великобритания възлизат на 158 082 броя през ноември, показват данните на британската търговска асоциация в сектора Society of Motor Manufacturers and Traders. Това представлява ръст от цели 57,6 на сто спрямо ноември миналата година.

От началото на годината на Острова са продадени 1,84 млн. автомобила, което е с 8,8 на сто по-малко от същия период на миналата година, предава ВВС. Според браншовата организация резултатите не са чак толкова лоши, като голяма част от тях се дължи на правителствените програми.

Именно заради тях при продажбите на нови автомобили се наблюдава увеличение вече пети пореден месец.

Схемата на британското правителство за подпомагане на автомобилните производители позволяваше на всички желаещи да заменят автомобил на възраст над 10 години с нов, като получат отстъпка от 2 хил. лири. Тази програма стартира през май и през септември бе удължена. Благодарение на това са били продадени над 100 хил. автомобила повече.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още