IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Suzuki и GM спират общото си производство в Канада

Делът на японската компания в базираната в Онтарио Cami Automotive е 49,99 на сто и се оценява на 46,5 млн. долара

13:58 | 04.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Suzuki и GM спират общото си производство в Канада

Suzuki Motor и General Motors са постигнали споразумение да прекратят съвместното си производство на автомобили в Канада, като Suzuki ще продаде своя дял в предприятието на GM, предаде Ройтерс.

Делът на японската компания в базираната в Онтарио Cami Automotive е 49,99 на сто и се оценява на 4,1 млрд. йени (46,5 млн. долара) по счетоводна стойност.

GM вече продаде дела си в Suzuki и прекрати съвместното си производство в Калифорния с Toyota Motor.

Така единственото съвместно предприятие на GM с японски автопроизводител остава това с Isuzu Motors за производство на двигатели, припомня WSJ.

GM бързо увеличава капацитета на Cami, добавяйки трета смяна в завода и инвестирайки 90 млн. канадски долара за увеличаване на производителността.

Съвместното предприятие е създадено през 1986 и стартира производство през 1989 г. Върхът на производството е достигнат през 2007 г., но през 2008 е отчетен рязък спад. През юни тази година Suzuki прекрати производството в завода на своя модел XL-7 заради намаляващото търсене.

GM продължава да изпълнява плана си за преструктуриране, вече под ново ръководство, след като Едуард Уитакър замени Фриц Хендерсън като главен изпълнителен директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още