IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обама призова американския бизнес да инвестира в страната

Една от идеите, които трябва да бъдат обмислени, е въвеждането на данъчни стимули за компаниите, откриващи нови работни места

09:49 | 04.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Обама призова американския бизнес да инвестира в страната

Американският президент Барак Обама призова частния сектор да инвестира в националната икономика и да работи за създаването на нови работни места, което по думите му е правилният път за оздравяването на икономиката, съобщиха световните агенции.

Проблемът със загубата на работни места „нанася дълбоки рани“ на икономиката и засяга много хора в цялата страна, посочи Обама при откриването на конференция в Белия дом, посветена на безработицата.

Той призова участниците в конференцията - представители на администрацията, големите компании и синдикатите, да помогнат с идеи за справяне с безработицата, достигнала най-високо си равнище за последните 26 години.

Една от идеите, които трябва да бъдат обмислени, е въвеждането на данъчни стимули за компаниите, откриващи нови работни места, каза президентът.

Обама не изключи и възможността да бъде отпусната допълнителна помощ на щатските власти и градовете, за да могат да се справят с последиците от икономическата криза. По думите му в някои случаи рецесията се е отразила по-тежко на щатските бюджети, отколкото на федералната хазна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още