IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономическите данни понижиха леко цената на петрола

Пазарите останаха предпазливи в очакване на петъчните данни за безработицата в САЩ през ноември

22:54 | 03.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Икономическите данни понижиха леко цената на петрола

Цената на суровия петрол завърши с леко понижение днешната волатилна сесия, след като неочакваното свиване на сектора на услугите в САЩ засили тревогите за възстановяването на американската икономика, предаде Ройтерс.

Днешните данни показаха, че индексът на бизнес активността в сектора на услугите на САЩ се е понижил до 48,7 пункта през ноември и по този начин отново се връща в песимистичната зона под 50 пункта.

Освен това пазарните участници останаха предпазливи и в очакване на петъчните данни за безработицата в САЩ през ноември. По-рано през тази седмица стана ясно, че слабото търсене е увеличило петролните запаси на страната повече от очакваното.

Щатският долар поевтиня леко спрямо кошницата от основни валути, което повиши цената на петрола за кратко преди котировките да поемат надолу. Еврото напредна спрямо долара, след като Европейската централна банка съобщи първите си стъпки за отмяна на някои от спешните мерки за подпомагане на икономиката.

Американският лек суров петрол с доставка през януари поевтиня с 14 цента, или 0,2%, до 76,46 долара за барел на петролната борса в Ню Йорк. В Лондон сортът брент поскъпна с 48 цента, или 0,6%, за да завърши на ниво от 78,36 долара за барел. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още