IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bank of America връща 45 млрд. долара на САЩ

Финансовата институция обяви, че планира набиране на капитал и разплащане с държавата

09:02 | 03.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America връща 45 млрд. долара на САЩ

Американската банка Bank of America обяви, че планира да започне процедури по привличане на капитал в следващите няколко дни, както и че ще се разплати с правителството на САЩ.

Финансовата институция получи като спасителна помощ 45 млрд. долара миналата година, като част от парите бяха използвани за придобиване на инвестиционната банка Merrill Lynch.

Разплащането с държавата ще позволи на Bank of America да се освободи от наложените от правителството рестрикции върху заплатите на ръководителите на банката. САЩ наложи и други ограничения на банките, които бяха спасени с държавни пари, припомня ВВС.

Плановете на банката са да използва 26,2 млрд. долара от кешовите си наличности, както и да продаде ценни книжа на стойност 18,8 млрд. долара. Така сумата за връщане на държавните заеми ще бъде осигурена.

През третото тримесечие на годината Bank of America отчете загуба от 1 млрд. долара, което изненада неприятно пазарите. За същия период на миналата година финансовата институция имаше печалба от 3,2 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още