IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street не намери ясна посока

Коментари за банките, понижението на цената на петрола и данните за пазара на труда дадоха отражение върху сесията

23:27 | 02.12.09 г.
Wall Street не намери ясна посока

Щатските индекси завършиха без ясно изразена посока, след като коментарите на анализатори за банките, понижението на цената на петрола и мрачните сигнали за пазара на труда в САЩ дадоха своето отражения в търговията през деня.

Индексът на 30-те най-търгувани борсови дружества Dow Jones IA загуби 0.18% до 10 453 пункта, по-широкият борсов измерител S&P 500 добави 0,03% до 1 109.

Анализаторите на UBS прогнозираха, че сезонното забавянето на капиталовия пазар може да настъпи по-рано тази година и наред с това намалиха своите очаквания за печалбите за последното тримесечие на Morgan Stanley, J.P. Morgan, Bank of New York Mellon и други банки. Освен това от Sanford C. Bernstein прогнозираха, че J.P. Morgan може да регистрира спад в приходите в размер на 3 млрд. долара при най-песимистичния вариант за законодателството за деривативите.

Акциите на JPMorgan, които са част от Dow, поевтиняха с 0,7 на сто до 41,93 долара.

Докладът на американската консултантска компания ADP Employer Services показа, че броят на съкратените през ноември е по-малък отколкото предходния месец, но въпреки това данните се оказаха по-лоши от очакваното от пазара.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повиши с 0,42% до 2 185 пункта, подпомогнат от акциите на Amazon.com, които скочиха с 2,7 на сто до 142,26 долара след добри данни за продажбите на онлайн търговците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още