IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции продължиха ралито

Данните за по-малко съкратени в САЩ и поскъпващите метали подкрепиха европейските индекси

20:09 | 02.12.09 г.
Европейските акции продължиха ралито

Европейските борси затвориха с покачвания в сряда, запазвайки позитивното движение от предходната сесия, след като данните на американската консултантска компания ADP Employer Services показаха, че работодателите в САЩ са съкратили по-малко служители през ноември.

Пан-европейският Dow Jones Stoxx 600 се повиши с 0,4%до 246,52 пункта. Индексът отчете ръст от 2,7% във вторник, което е най-голямо еднодневно покачане от 15 юли насам.

Акциите на добивните компании се наредиха сред най-силно поскъпващите, подкрепени от растящите цени на металите, включително златото, което постигна нов рекорд от над 1 200 долара за тройунция.

Сред тях бяха книжата на Rio Tinto, които добавиха 2,6 на сто, на BHP Billiton с ръст от 1 на сто и на Xstrata, които отчетоха ръст от 1,1% в цената си.

Покачванията на индексите бяха ограничени от поевтиняващите банкови акции, сред които тези на BNP Paribas, със спад от 1,3 на сто, и Deutsche Bank, с понижение от 1,4 на сто. ING се свлече с 3 на сто след като акционери в холандската банкова и застрахователна група продадоха част от правата си.

На регионално ниво британският FTSE 100 напредна с 0,3 на сто, немският DAX добави 0,1 сто, във Франция CAC 40 отчете ръст от 0,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още