IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските акции навлязоха в отрицателна територия*

Новината, че съкращенията в частния сектор на САЩ намаляват значително, не предизвика силна реакция сред инвеститорите

21:10 | 02.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските акции навлязоха в отрицателна територия*

Dow Jones IA и S&P 500 се намират на отрицателна територия около два часа преди затварянето на щатските борси,  след като предпазливи коментари от страна на анализатори понижиха цените на банковите акции, а поевтиняващият петрол повлече надолу книжата на енергопроизводителите.

Данните за бързото темпо, с което намаляват съкращенията на служители в частния сектор на американската икономика, не предизвикаха силна реакция сред инвеститорите на Wall Street. Днешната сесия започна предпазливо с понижение на S&P 500, което постепенно се превърна в леко покачване.

Вчера главният изпълнителен директор на General Motors Фриц Хендерсън е подал оставка. Той е бил разкритикуван от борда на директорите, че за осемте месеца, през които е управлявал автомобилната компания, не е направил достатъчно за укрепването на финансовото й състояние.

Цената на златото постави пореден рекорд за тази седмица, а другите метали също продължиха да поскъпват на металната борса в Лондон. Това на свой ред подкрепи акциите на добивните компании, които заедно с тези от потребителския и технологичния сектор се наредиха сред най-печелившите в началото на сесията.

Индексът на 30-те най-търгувани и големи борсови компании Dow Jones IA отстъпва с 0,28% до 10 443 пункта. Dow Jones IA, който е и един от най-старите борсови измерители в света, приключи вчерашната търговия на най-високото си ниво за последните 14 месеца, предаде CNN.

По-широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,12% до 1 108 пункта, а индексът, обединяващ компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 0.38% до 2 184 пункта. Днес стана ясно, че американските компании са закрили 169 хил. работни места през ноември, което е най-ниското ниво за последните две години.

Цената на златото се повишава с 1,4% до 1 212,40 долара за тройунция, след като по-рано стигна 1 217 долара за тройунция. Американският лек суров петрол поевтинява с 0,7 на сто до 77,79 долара за барел. Доходността на десетгодишните американски държавни облигации се покачва с 0,9 процентни пункта до 3,31%.

*Актуализирано в 21:00

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още