IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

GM, Toyota, Ford с продажби над очакваното в САЩ през ноември

От Hyundai отбелязват ръст на продажбите си с 46 на сто в САЩ, а марките Mercedes-Benz и Smart на Daimler – с 9,1%

22:01 | 01.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
GM, Toyota, Ford с продажби над очакваното в САЩ през ноември

Продажбите на автомобилните производители General Motors, Toyota, Ford и Chrysler в САЩ през ноември са надхвърлили прогнозите на анализаторите, което показва, че икономиката се стабилизира и купувачите се връщат на пазара, предаде Bloomberg.

Toyota отчита 2,6 на сто ръст на продажбите си през месеца, тези на Ford отбелязват само малка промяна, а на GM и Chrysler са намалели. От Nissan също са надхвърлили прогнозите.

По средни оценки на анализатори сезонно коригираните продажби на леки автомобили в страната през ноември са достигнали 10,5 млн. броя на годишна база при 10,17 млн. продадени леки автомобили през ноември 2008.

През тази година най-силни са били продажбите през август, а най-слаби – през февруари.

Продажбите на GM в страната са намалели с 2,2 на сто, тези на Ford са се увеличили с 0,1%. От Nissan отчитат ръст на продажбите от 21 на сто.

От Hyundai отбелязват ръст на продажбите си с 46 на сто в САЩ, а марките Mercedes-Benz и Smart на Daimler – с 9,1%.

Ръстът на продажбите в автомобилния сектор през ноември ще бъде първият за 2009 г., реализиран без помощта на държавните стимули за купувачите на автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още