IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските акции с най-силен ръст от юли

Книжата на HSBC Holdings и Deutsche Bank AG нараснаха с над 2 на сто

19:52 | 01.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските акции с най-силен ръст от юли

Европейските акции отчетоха най-силен ръст от юли насам благодарение на данните за ръст на производството в Китай и Европа. За положителните настроения допринесе и намаляването на опасенията, че кризата с Дубай ще има широк обхват.

Книжата на HSBC Holdings и Deutsche Bank AG нараснаха с над 2 на сто. BHP Billiton поведе нагоре сектора на производителите на суровини след сигналите, че китайската икономика усилва глобалния растеж, предаде Bloomberg.

Паневропейският индекс Dow Jones Stoxx 600 добави 2,6 на сто до 245,28 пункта, като всичките 19 индустриални групи в него отчетоха растеж.

“Нараства усещането, че ефектът от ситуацията в Дубай няма да е чак толкова голям, имаме и положителни изненади от икономическите данни от Европа”, коментира Даниел Кнушел от швейцарската AAM Privatbank AG. “Пазарът е уязвим на стресове и има нужда от позитивни икономически данни, за да продължи да печели“, добавя той.

От Dubai World започнаха преговори с банките за преструктуриране на задължения за 26 млрд. долара. Освен това от фонда заявиха, че останалите дължими 59 млрд. долара са на “стабилна финансова основа”. От дубайското правителство пък заявиха, че светът е разбрал погрешно намеренията на властите, когато те направиха изявлението си, че искат отсрочка за погасяването на дълговете си.

Френският индекс CAC 40 добави днес 2,6 на сто до 3775,74 пункта, немският DAX напредна с 2,7% до 5776,61 пункта, а британският FTSE 100 – с 2,3 на сто до 5312,17 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още