IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

PIMCO: Правителствата трябва да избягват случки като тази с Дубай

Изпълнителният директор на един от най-влиятелните инвестиционни фондове в света призова държавите да са по-активни в решаване на проблемите

17:05 | 30.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
PIMCO: Правителствата трябва да избягват случки като тази с Дубай

Кредитните проблеми на Дубай представляват „изоставащ ефект“ от глобалната кредитна криза и показват, че правителствата трябва да бъдат по-активни в действията по предотвратяване на нова подобна криза. Такова е мнението на Мохамед Ел-Ериан, изпълнителен директор на един от най-влиятелните инвестиционни фондове в света – PIMCO.

Ел-Ериан посочва, че в центъра на политиката на САЩ, както и на останалите държави, трябва да застане създаването на работни места и промяна на фискалната политика. Само по този начин можело светът да се върне към растеж.

„Глобалната икономика трябва да постигне висок ръст, висока заетост“, коментира Ел-Ериан пред CNBC. “Ако тя не направи това, то ние ще трябва да претърпим сериозно пребалансиране на икономиката, многогодишно преразпределение“, смята специалистът.

Според Ел-Ериан безотговорната фискална политика, при която се използва висок ливъридж и ниско обезпечение, са причинили ударите по икономики като дубайската. Това се случило точно в момент, когато идва време за разплащане на дълговете, а междувременно страната се нуждаела от икономически план за стимулиране на бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още