IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

UniCredit повиши прогнозните цени на акции на руски петролни и газови фирми

UniCredit Securities повиши препоръката си за акциите на Лукойл от „задръж“ на „купувай“

16:08 | 30.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
UniCredit повиши прогнозните цени на акции на руски петролни и газови фирми

Инвестиционната компания UniCredit Securities повиши прогнозните цени на акциите на руските петролни и газови кампании с между 15 и 83%, съобщава руското списание „Финанс“, позовавайки се на обзорен доклад на UniCredit.

От крупните компании от петролния и газов сектор, най-голямо е прогнозното повишение на цените на акциите на Лукойл - с 30% (при текуща цена от 60,6 долара долара за акция, прогнозната е 78,07 долара).

Прогнозната цена на акциите на Газпром е 6,82 долара за акция (при текуща 6,14 долара), на Роснефт – 9,53 долара за акция (при текуща 8,59 долара), на ТНК-ВР – 1,81 долара за акция (при текуща 1,76 долара), на Сургутнефтгаз – 1,36 долара за акция (при текуща 0,91 долара).

В обзора се отбелязва, че една от основните причини за повишението на прогнозните цени на акциите от нефтения и газов сектор в Русия е понижението на безрисковите лихвени ставки и премиите за придобиване на държавни акции.

Освен това UniCredit Securities повиши препоръката си за акциите на Лукойл от „задръж“ на „купувай“, а на Роснефт – от „продавай“ на „задръж“. За акциите на Газпром и ТНК-BP се запазва препоръката „задръж“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още