IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Единната система за влакови резервации в Европа пропадна

Увеличените разходи спряха плановете на високоскоростните жп оператори да създадат обща система за резервации

11:36 | 30.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Единната система за влакови резервации в Европа пропадна

Съюзът на европейските високоскоростни железопътни оператори Railteam обяви, че плановете за създаване на обща система за резервация на билети е пропаднала. Като причина за това се посочва увеличението на разходите, които са необходими за нейното осъществяване.

Замисълът бе системата да позволява на пътуващите да резервират билети за пътувания из Европа на „едно гише“, или с само с една операция. Очакваше се платформата да бъде представена до края на тази година.

Нейното пускане обаче засега пропада и не се знае дали изобщо ще бъде осъществено, пише ВВС, позовавайки се на съобщение на Eurostar.

В Railteam освен Eurostar членуват още Thalys, SNCF, Deutsche Bahn и други.

“Всички седем високоскоростни железопътни оператори смятаха, че платформата е добра идея, но когато започнахме да разучаваме системата в детайли осъзнахме, че създаването й би било много трудно и заради това – изключително скъпо“, посочва Лесли Реталак от Eurostar. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още