IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

На Острова искат имената на всички банкери-милионери да бъдат обявени

Подготвя се закон, според който имената на всички, заети в банковата система със заплата над 1 млн. лири годишно, да бъдат публични

20:33 | 26.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
На Острова искат имената на всички банкери-милионери да бъдат обявени

Банките във Великобритания би трябвало да бъдат задължени да обявяват броя и имената на служителите си със заплата от над 1 млн. лири годишно. Това се казва в предложение на правителствена комисия, която се занимава с контрола върху банковата система.

Документът, чийто автор е бившият шеф на Morgan Stanley International Дейвид Уолкър, предлага и дгуги мерки за ограничаване на рисковите операции на банките. Той препоръчва засилване на ролята на акционерите и служителите, които не са свързани с оперативното ръководство на банките, предава АР.

„Институционалните инвеститори би трябвало да не бъдат толкова пасивни и да са готови да се намесят на ранен етап в случай, че видят слабости в управлението”, смята Уолтър. „Ранните превантивни мерки от страна на акционерите могат да спестят значителни средства и време на по-късен етап”, посочва той.

По оценките на Уолтър във финансовия сектор на Острова има много над 1 000 души, които получават годишно възнаграждение от над 1 млн. лири годишно.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още