IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банкрутите в САЩ с най-голям брой за последните 4 години

През третото тримесечие на годината банкрутите са се увеличили с 33 на сто

16:54 | 26.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Банкрутите в САЩ с най-голям брой за последните 4 години

Заявленията за защита от банкрут в САЩ са скочили с 33 на сто през третото тримесечие на годината и са достигнали най-високата си стойност за последните четири години. Като основна причина за това се сочат увеличаващата се безработица и трудният достъп до кредити през последните месеци.

За периода юли-септември са подадени 388 485 заявления за процедура по банкрут, което е ръст от 33 на сто спрямо подадените за същия период на миналата година 292 291 заявления. На тримесечна база увеличението е 2 на сто, показват данните на административния съд на САЩ.

„На фона на безработица, надхвърляща 10%, и затегнати условия за кредитиране, потребителите и бизнесът все по-често се насочват към банкрут“, обявява Самюъл Гердано, изпълнителен директор на American Bankruptcy Institute, цитиран от CNBC.

При потребителите се наблюдава увеличение от 33 на сто на подадените заявления за защита от кредитори, а при фирмите ръстът е 32 на сто. Като цяло за първите девет месеца на 2009 година са подадени общо 1,1 млн. заявления, което е увеличение от 35 на сто на годишна база.

За деветмесечието общо 45 510 компании са потърсили защита от кредиторите си, което е повече от броя им за цялата минала година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още