IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси поеха нагоре преди Деня на благодарността

Kомпаниите от добивния сектор се наредиха сред най-печелившите в началото на сесията

18:10 | 25.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси поеха нагоре преди Деня на благодарността

Основните борсови индекси в Щатите се пренесоха на положителна територия след вчерашната волатилна сесия и се повишават леко в началото на днешната търговия. Инвеститорите приветстваха добрите данни за пазара на труда, както и нарастването на продажбите на нови жилища до най-високото им ниво за последната година.

Фондовите борси в страната ще бъдат затворени утре поради честването на Деня на благодарността.

Индексът на 30-те най-големи и ликвидни борсови дружества Dow Jones IA напредва с 0,2% до 10456,8 пункта час и половина след старта на търговията. По-широкият S&P 500 се повишава също с 0,2% до 1107,9 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, нараства с 0,3% до 2175,9 пункта.

Преди началото на сесията стана ясно, че броят на американците, които са подали за първи път молба за социални помощи поради безработица, се е понижил рязко през изминалата седмица. Той достига 466 хил., което е най-ниското ниво от септември 2008 г. и окуражаваща новина за пазара на труда.

Данните за новите поръчки за дълготрайни стоки обаче не бяха така добри, защото показаха спад от 0,6% на месечна база през октомври, след като се повишиха с 2% през септември. Личните разходи на домакинствата обаче се увеличиха с 0,7% през октомври, което е трети ръст за последните четири месеца.

Цената на златото се повишава с 1,20 долара до 1165,50 долара за тройунция. Другите метали също поскъпват, което нареди компаниите от добивния сектор сред най-печелившите в началото на сесията. Доходността на десетгодишните американски държавни облигации се увеличава с 0,6% до 3,33%.

Акциите на ней-големия производител на селскостопански машини в света Deere поевтиняват с 1,3% до 53,53 долара на Нюйоркската фондова борса. Днес стана ясно, че компанията е излязла на загуба от 222,8 млн. долара за четвъртото фискално тримесечие, главно поради бизнеса, свързан с озеленяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 25.11.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още