IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руската централна банка засилва защитата на банкнотите от 1000 рубли

Руската рубла е една от най-добре защитените срещу фалшификация банкноти в света, като отстъпва само на швейцарския франк

17:36 | 25.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Руската централна банка засилва защитата на банкнотите от 1000 рубли

Централната банка на Русия ще модифицира и повиши защитата на банкнотите от 1000 рубли (близо 35 долара), без да изменя дизайна им, е съобщил зам.-председателят на централната банка, цитиран от Прайм-Тасс.

Към защитата на банкнотите ще бъдат добавени както визуални, така и машинночитаеми символи. Целта е крайно да се затрудни фалшификацията на банкнотите.

Предвижда се банкнотите от 1000 рубли с усилена защита да бъдат пуснати в обращение през втората половина на 2010 г., като предишната модификация няма да се изтегля от обращение.

Новите защитни символи, които ще бъдат внедрени в банкнотите от 1000 рубли, по-късно ще бъдат включени и при усилване на защитата на банкноти с други номинали, при което ще има известно оскъпяване на изработката им.

Към момента се смята, че руската рубла е една от най-добре защитените срещу фалшификации банкноти в света, като отстъпва само на швейцарския франк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още