IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола регистрира нов спад

Котировките се върнаха под 76 долара за барел заради ревизирания надолу икономически ръст на САЩ

08:50 | 25.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола регистрира нов спад

Цената на петрола се понижи през изминалото денонощие, като вчера котировките се върнаха под 76 долара за барел. Повод за това даде ревизията на данните за брутния вътрешен продукт на САЩ през третото тримесечие, която показа, че ръстът на икономиката е доста по-нисък от предварително обявения.

Ревизираните данни показаха, че БВП се е повишил с 2,8 на сто на приравне към година база, след като предишните оценки сочеха експанзия на икономиката от 3,5 на сто.

За задържане на цената на петрола на по-ниски нива допринасят още очакванията, че днес енергийното министерство на страната ще обяви ръст на запасите от петрол през последната седмица в размер на 1,5 млн. барела.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петрола с доставка през януари се понижи с 2 на сто до 76,02 долара за барел. На по-ранен етап от търговията котировките се върнаха дори под 76 долара за барел, предава Bloomberg.

След края на сесията, по време на часовете за електронна търговия, петролът успява да поскъпне с 0,35 на сто до 76,28 долара за барел. Повод за това даде повишаването на икономическата прогноза за САЩ на Федералния резерв.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент поевтиня с 1,3 на сто до 76,46 долара за барел. Тази сутрин суровината се движи с повишение от 0,54 на сто до 76,87 долара за барел.

Междувременно цената на златото постави нов рекорд от над 1 177 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още