IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рекордното увеличение на Lloyds ще бъде при цена с 60% под борсовата

Банката ще осъществи увеличение на капитала си с права, като се надява да привлече 13,5 млрд. лири

14:11 | 24.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Рекордното увеличение на Lloyds ще бъде при цена с 60% под борсовата

Банковата група Lloyds обяви, че планираното увеличение на капитала с 13,5 млрд. лири ще бъде извършено с огромна отстъпка спрямо текущата борсова цена на акциите на институцията.

Плановете са новите акции да бъдат пласирани по 37 пенса за брой, което е с близо 60 на сто под цената на затваряне на борсата в Лондон вчера. Отстъпката спрямо теоретичната цена, която взима под внимание ефектите, породени от новите акции, пуснати на пазара, е 38,6 на сто, предава ВВС.

Емисията от нови акции е в размер на 36,5 млрд. акции. Това означава, че за всяка притежавана акция старите акционери ще имат възможност да запишат 1,34 нови.

Към момента основен акционер в Lloyds е британското правителство, което притежава 43% от капитала на банката. Като цяло финансовата институция има 2,8 млн. акционери, което е най-големият акционерен състав на британска публична компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още