IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Просрочията по кредитните карти в САЩ намаляват на тримесечна база

Най-висок е делът на просрочията в щатите, засегнати най-силно от кризата на жилищния пазар

15:34 | 23.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Просрочията по кредитните карти в САЩ намаляват на тримесечна база

За първи път от едно десетилетие през третото тримесечие повече американци са платили навреме задълженията по кредитните си карти, отколкото са закъснели с плащанията, предаде АР.

Делът на просрочията по издадени от банките карти е намалял до 1,1 на сто за периода юни-септември от 1,17 на сто за предходните три месеца, по данни на агенцията TransUnion.

Спадът е показателен, тъй като делът на просрочията обикновено се повишава през третото тримесечие спрямо второто, коментират от TransUnion. Заедно с отчетените понижения на просрочията между първото и второто тримесечие, резултатите показват, че потребителите започват да се справят по-лесно със задълженията си.

Спрямо третото тримесечие на миналата година обаче показателят леко се увеличава, като тогава е бил отчетен дял на просрочията от 1,09 на сто.

По щати най-голям е делът на просрочията в Невада (1,98%), Флорида (1,47 на сто), Аризона (1,35%) и Калифорния (1,33%), като това са и щатите, които са най-силно засегнати от кризата на жилищния пазар. На другия полюс са Северна Дакота с 0,66 на сто дял и Южна Дакота с 0,7%.

Опасенията от загубване на работното място са една от причините потребителите да внимават повече за погасяването на задълженията по кредитните си карти, посочват от TransUnion.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 23.11.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още