IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономиките на страните от ОИСР се върнаха към растеж

През третото тримесечие на годината 30-те членки на ОИСР отчитат 0,8 на сто ръст

15:50 | 23.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Икономиките на страните от ОИСР се върнаха към растеж

Икономиките от групата на развитите държави се върнаха към растеж през третото тримесечие на годината. Това се вижда от публикуваните днес данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, които показват икономически ръст от 0,8 на сто за периода от юли до септември.

Това е първото тримесечие, през което страните от ОИСР отбелязват икономически ръст от първото тримесечие на 2008 година досега, предава ВВС.

Най-силният ръст е отбелязан от Япония, която е постигнала повишение от 1,2 на сто. Най-слабо пък е представянето на Великобритания, където е отчетен спад от 0,4 на сто. Именно това е и единствената страна от Г-7, която отчита свиване на икономиката си през третото тримесечие.

На годишна база отново Великобритания се представя най-слабо от всички страни от ОИСР със спад от 5,2 на сто. Най-добре се представят САЩ, чиято икономика се е свила с 2,3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още