IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боб Марли – най-богатата мъртва знаменитост

Брандът на реге звездата ще генерира над 1 млрд. долара годишно до 2012

15:32 | 21.11.09 г.
Боб Марли – най-богатата мъртва знаменитост

По-голям ли е реге суперзвездата Боб Марли от Исус? Това е спорно, но музикалната легенда, която си отиде от тоя свят преди 28 години e на път да изпревари Елвис Пресли и Майкъл Джексън за титлата най-богата починала знамeнитост, пише Fortune.

Базираната в Торонто фирма за дялово инвестиране Hilco Consumer Capital е сключила сделка за управление на наследството на Марли, която се очаква да генерира продажби от над 1 млрд.  долара годишно до 2012. Това може и да изглежда много, но според някои оценки името на Марли, неговата музика и образ вече генерират по около 600 млн. долара годишно като пиратски мърчандайз.

"Марли в силен глобален бранд," твърди Мики Гудман, който е професионален маркетолог, преподавател в Stern School of Business на Нюйоркския Университет. "Той има високо ниво на разпознаваемост и хората се отнасят позитивно към неговата музика."

Основните лицензионни договори за марката Марли предстои да бъдат постигнати в две главни направления: потребителска електроника, включително слушалки, докинг станции, и микрофони; и здравеопазването, което ще включва продукти за кожата и добавки от билки. Според Hilco ще има и напитка с бранда  Марли, видео игра с песните на реге звездата, и верига ресторанти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още