IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първи седмичен спад за Standard & Poor’s 500 от октомври

Натиск в посока надолу върху пазара оказаха резултатите на Dell и компанията за строителство на жилища D.R. Horton

23:30 | 20.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Първи седмичен спад за Standard & Poor’s 500 от октомври

Щатските акции отчетоха понижения, след като резултатите на Dell и D.R. Horton се оказаха по-слаби от очакванията. Върху пазара оказа влияние и изказването на председателя на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, че ЕЦБ ще изтегли налетите в икономиката средства.

Индексът Standard & Poor’s 500 загуби 0,3 на сто до 1091,38 пункта, след като акциите на Dell отчетоха най-силен спад за тази година, повеждайки понижението при книжата на технологичните компании.

Това е трети пореден ден на спад на щатските пазари, като понижението на S&P 500 за седмицата възлиза на 0,2 на сто – първи седмичен спад от октомври насам, предаде Bloomberg.

Dow Jones Industrial Average загуби 0,1 на сто до 10 318,16 пункта, като за седмицата отчита ръст от 0,5 на сто.

Акциите на Dell загубиха 10 на сто по време на днешната сесия, а групата на технологичните компании в S&P 500 – 0,6 на сто.

Книжата на втората по приходи щатска компания за строителство на жилища - D.R. Horton, се сринаха с 15 на сто, след като групата отчете три пъти по-голяма от очакванията загуба за четвъртото си фискално тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още