IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разочароващите финансови резултати на Dell понижиха индексите в САЩ

Отчетите на Dell станаха повод за разпродажби в технологичния сектор

17:42 | 20.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Разочароващите финансови резултати на Dell понижиха индексите в САЩ

Фондовите борси в САЩ започнаха последната за тази седмица сесия с понижения, които задълбочиха спадовете от вчера. Финансовите резултати на Dell, който е един от най-големите производители на компютри в света, разочароваха инвеститорите и станаха повод за разпродажби в технологичния сектор.

Печалбата на Dell за третото тримесечие намаля наполовина до 337 млн. долара спрямо положителния финансов резултат от 727 млн. долара за същия период на миналата година. Това доказва, че потребителките разходи по целия сват остават занижени на фона на растящата безработица.

Акциите на Dell поевтиняват с близо 9% до 14,44 долара на борсата Nasdaq. От началото на тази година пазарната капитализация на технологичната компания е нараснала с 41% до 28,26 млрд. долара. Ръководството не е публикувало прогнозни финансови резултати за текущото тримесечие.

Dow Jones IA, който включва 30-те най-активно търгувани дружества, се понижава с 0,1% до 10 320,1 пункта един час след началото на сесията. По-широкият S&P 500 отстъпва с 0,4% до 1 090,5 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 0,7% до 2 142,3 пункта.

Доларът поскъпва спрямо останалите основни валути, в резултат на което цените на петрола и златото се понижиха. Това доведе до поевтиняване на акциите на компаниите от енергийния и добивния сектор, начело с производителя на алуминий Alcoa и петролната компания Chevron.

След като вчера доходността на тримесечните държавни ценни книжа падна под нулата, днес тя е положителна и възлиза на 0,01%. Доходността на по-дългосрочните държавни облигации расте, като за десетгодишните държавни ценни книжа възлиза на 3,36%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още