IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните акции донесоха понижения на щатските индески

Силният долар и възобновени притесненията за възстановяването на икономика също притиснаха книжата на Wall Street

23:19 | 19.11.09 г.
Технологичните акции донесоха понижения на щатските индески

Американските индекси се понижиха в четвъртък водени от технологичните акции, след като бе публикувана песимистична прогноза за тяхното бъдеще, а докладът на Conference Board внесе допълнителни притесненията за възстановяването на икономиката.

Поскъпването на долара оказа натиск върху цените на металите и петрола, което свали оценките на акциите на компании като Alcoa и U.S. Steel Corp., които поевтиняха съответно с 3,9% и 3,4%.

Bank of America-Merrill Lynch понижи своите очаквания за производителите на полупроводници през 2010, и свали  препоръките си за 10 акции от сектора, включително на Intel Corp, Texas Instruments Inc и Marvell Technology Corp.

Акциите на Intel, който е част от Dow Jones, загубиха 4,7%, тези на Texas Instruments се понижиха с 3,4%, а на Marvell Technology отстъпиха с цели 5,1%.

Икономическият барометър на Conference Board се увеличи за седми месец, загатвайки за растеж на икономическата активност в САЩ през първата половина на следващата година. Той отбеляза месечен ръст от 0,3%, но това се оказа под очакванията на пазара.

Dow Jones IA, който включва 30-те най-големи и активно търгувани дружества, се понижи с 0,9% до 10 332,44 пункта около два часа преди края търговията. По-широкият S&P 500 отстъпи с 1,34% до 1 094,9 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се свлече с 1,66% до 2 156,82 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още