IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

JPMorgan окончателно придобива легендарния брокер Cazenove

Британската инвестиционна компания е създадена през 1819 година и се смята, че обслужва кралската фамилия

08:49 | 19.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
JPMorgan окончателно придобива легендарния брокер Cazenove

Американската инвестиционна банка JPMorgan е на път да придобие изцяло контрола върху легендарната британска брокерска компания Cazenove. Очаква се за сделката да бъдат платени около 1 млрд. лири, срещу което JPMorgan да придобие 50 на сто от инвестиционната компания.

Към момента американската банка притежава 50% от инвестиционната компания. Причината за това е споразумение от 2004 година за създаване на смесена компания, в която са били слети поделенията за инвестиционно банкиране на Острова на двете компании, предава ВВС.

Според договорките от тогава JPMorgan е получил опция да изкупи Cazenove до февруари 2010 година.

Очаква се председателят на борда на директорите на Cazenove Дейвид Матю да запази ръководния си пост. Освен това според информациите той ще получи възнаграждение от 19 млн. лири при осъществяване на сделката.

Cazenove е един от легендарните представители на инвестиционните банки във Великобритания. Нейната история датира от 1819 година, а според мнозина именно това е институцията, която обслужва интересите на кралското семейство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още