IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нови играчи се намесват в битката за Cadbury

Компаниите Ferrero и Hershey обявиха, че планират да направят предложение за придобиването на британската фирма

20:59 | 18.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нови играчи се намесват в битката за Cadbury

Две от водещите компании в сектора на сладкарската промишленост – Ferrero и Hershey потвърдиха, че обмислят съвместна оферта за придобиването на британския си конкурент Cadbury.

Така битката за Cadbury се засилва, като в нея влизат нови играчи. До този момент американският гигант Kraft отправи предложение за придобиването на Cadbury за 9,8 млрд. долара. Тя обаче беше отхвърлена, припомня ВВС.

Италианската компания Ferrero обяви, че е на „начален етап” на проучване на възможностите за придобиване, докато американската Hershey каза, че изготвянето на предложение е само вероятност на този етап.

Според анализатори Ferrero и Hersheys обедияват силите си, защото сами не могат да си позволят придобиването на Cadbury. Въпреки това обаче основният претендент за сделката си остава Kraft.

Cadbury е втората по-големина компания в сладкарския сектор в света. През 2008 година приходите на компанията възлязоха на 5,4 млрд, долара.

Ferrero е известна с производството на бонбоните Ferrero Rocher и шоколадите Nutella. За 2008 година тя постугна приходи от 6 млрд. долара. За същия период пък Hershey постигна приходи от 5,1 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още