IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разследват опасност от измами с кредитни карти в Испания

Всеки, който е използвал карта Visa или Mastercard в страната, може да е пострадал от проблем в системата

15:07 | 18.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Разследват опасност от измами с кредитни карти в Испания

В Испания е започнало разследване на голяма вероятност за измами с кредитни карти, предава ВВC. Според информациите е възможно всеки, който е използвал карта Visa или Mastercard в страната, да се окаже заплашен от злоупотреби.

В Германия вече са изтеглени от употреба 100 хил. карти, очаква се картовите оператори да влязат в контакт с всички свои клиенти, които могат да бъдат изложени на риск. Притежателите на карти са били уверени, че ще бъдат предпазени от измами, но са били посъветвани да проверят движението по сметките си.

Испанската полиция е започнала разследване срещу компания, която е оператор на кредитни карти и за която се предполага, че е в центъра на подозренията за пробив в системата.

В свое съобщение Visa Europe потвърди, че „е наясно с възможността за проблеми с данни от кредитни карти в Испания“. Все още от компанията не дават никакви детайли по въпроса, но заявяват, че „не вярват проблемите да са при Visa”.

Както Visa, така и Mastercard са уверени, че в техните системи няма пробив. Проблемите били някъде във веригата на разплащане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още