IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пореден рекорд за златото, този път въпреки силата на долара

Ценният метал достигна 1148,05 долара за тройунция при покачващ се долар, което е сигнал за устойчивост на ралито

14:49 | 18.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пореден рекорд за златото, този път въпреки силата на долара

Златото регистрира поредния си рекорд днес, възползвайки се от засиления интерес към суровините на фона на повишение на водещите борсови индекси в Европа. Ценният метал достигна до нов връх от 1148,05 долара за тройунция.

Интересното при поредния рекорд на златото е това, че той дойде в момент на стабилизация на американския долар. Така бе променена тенденцията ценният метал да поскъпва в моментите, когато зелените пари отстъпват. Според анализатори това показва доста голяма сила на възходящия тренд.

В крайна сметка обаче доларът не успя да напредне значително срещу еврото и отново започна да губи позиции. Към 14:40 часа българско време едно евро се разменяше за 1,4960 долара, след като по-рано зелените пари достигнаха 1,4920 EUR/USD.

Това пък доведе до повишаване на интереса към останалите суровини. Като следствие от това медта се доближи до най-високата си цена за последните 14 месеца, поскъпвайки с 1,7 на сто. Среброто също поскъпва с 1,7 на сто, а паладият повишава цената си с 0,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още