IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стачката на служителите в метрото в Букурещ продължава

Букурещкото метро, което се ползва от около 650 хиляди пътници дневно, вчера не работи в интервала 04,00-16,00 часа

08:06 | 18.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Стачката на служителите в метрото в Букурещ продължава

Стачката на служителите в метрото в Букурещ ще продължи и днес, съобщи председателят на съюза на синдикатите в метрото Йон Радой, цитиран от агенция Аджерпрес.

Букурещкото метро, което се ползва от около 650 хиляди пътници дневно, вчера не работи в интервала 04,00-16,00 часа, след като служителите започнаха ефективни стачни действия след неколкократни предупредителни протеста.

Работещите в метрото настояват за увеличение на заплатите си, като от първоначални искания за скок на заплатите с 26 на сто днес исканията им се редуцираха до 18-процентно повишаване на възнагражденията.

„Искаме увеличение на заплатите с 18 на сто. Нямаме никакви задължения към държавата, регистрирали сме печалба със занижен брой служители”, изтъкна Радой.

Трафикът в румънската столица вчера беше силно затруднен, а полицията беше мобилизирана, за да облекчава движението по улиците.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още