IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китай настоя САЩ да прекрати протекционизма

Лидерите на двете страни са се споразумели още за въвеждането на нови мерки за борба с климатичните промени

09:25 | 17.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Китай настоя САЩ да прекрати протекционизма

Китайският президент Ху Дзинтао заяви по време на съвместна пресконференция с президента на САЩ Барак Обама, че двете страни трябва да се противопоставят на протекционизма. Той допълни, че двете икономически сили ще продължат да провеждат консултации на равни начала, за да разрешат по този начин своите икономически и търговски противоречия.

Барак Обама пристигна днес в Пекин, след като през уикенда участва на срещата на Организацията за азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АПЕК) и проведе разговори с президента на Русия Дмитрий Медведев. Първата обиколка на Обама в Азия започна с Япония в края на миналата седмица, предаде BBC.

Лидерите на САЩ и Китай са се споразумели още за въвеждането на нови мерки за борба с климатичните промени и с разпространението на ядрени оръжия на Корейския полуостров. Според Обама добрият диалог е важен не само за САЩ и Китай, но и за останалата част от света. Китайският президент потвърди това, като заяви, че се надява на задълбочена връзка със САЩ.

Американският президент не пропусна да акцентира и върху необходимостта Китай да продължи да се стреми към въвеждането на пазарно-ориентиран курс на местната валута.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още