IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бъфет удвоил дела си в Wal-Mart

Компанията на милиардера е купувала акции още на Wells Fargo, Exxon Mobile и Nestle през третото тримесечие

09:07 | 17.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бъфет удвоил дела си в Wal-Mart

Най-голямата търговска верига в света Wal-Mart явно е привлякла интереса на милиардера Уорън Бъфет. Това се вижда от документите, подадени от компанията на Бъфет Berkshire Hathaway до американските регулаторни органи.

Те показват, че през третото тримесечие Berkshire е добавила около 18 млн. акции към дела си в Wal-Mart, предава CNBC. По този начин компанията на Бъфет вече притежава 37,84 млн. акции на Wal-Mart, след като към края на юни делът е бил 19,9 млн. акции.

На база вчерашната цена на акциите на Wal-Mart на борсата в Ню Йорк от 53,56 долара за брой делът на Berkshire вече се оценява на над 2 млрд. долара.

Компанията на Бъфет е увеличила дела си в банката Wells Fargo, както и в енергийната компания Еxxon Mobile. Berkshire Hathaway е придобила и акции в Travelers, Rpublic Services, ConocoPhillips, SunTrust, както и деозитарни разписки на Nestle.

Като цяло пазарната капитализация на портфейла на Berkshire Hathaway се е повишила с 15,5 на сто между края на юни и края на септември, като е достигнала 56,55 млрд. долара.

Вижте кои са най-големите позиции в портфейла на Бъфет на база предишния отчет на компанията му

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 17.11.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още