IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Веригата за стоки за дома Lowe's отчете 30% спад на печалбата

Високата безработица и нестабилното състояние на пазара на имоти в САЩ карат домакинствата да отложат своите разходи за дома

17:11 | 16.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Веригата за стоки за дома Lowe's отчете 30% спад на печалбата

Втората по големина търговска верига за стоки за дома в САЩ Lowe's отчете годишен спад на своята печалба от 30% през третото фискално тримесечие, след като американските домакинства останаха предпазливи в своите разходи на фона на рекордната за последните 26 години безработица от 10,2%.

Нетната печалба на Lowe’s за тримесечието до 30 октомври намалява до 344 млн. долара, или 23 цента на акция, в сравнение с положителен финансов резултат от 488 млн. долара, или 33 цента на акция, за същия период на 2008 г. Пазарните анализатори очакваха по-голяма печалба от 24 цента на акция.

Приходите на веригата намаляват с 3% на годишна база до 11,4 млрд. долара, което се оказа малко повече от очакваните приходи от 11,4 млрд. долара. Продажбите на магазините на веригата, които са били отворени от най-малко 1 година, се свиват със 7,5% на годишна база, предаде Wall Street Journal.

Ръководството на Lowe’s смята, че икономическата обстановка и пазарът на имоти в САЩ остават нестабилни, и поради това потребителите предпочитат да отложат своите разходи за дома на този етап. За текущото тримесечие компанията очаква печалба на акция от 9 до 13 цента и нулев ръст на продажбите.

Книжата на Lowe’s поскъпнаха с 0,4% до 21,92 долара за акция малко след началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса. Пазарната капитализация на компанията, която пострада от кризата на пазара на недвижими имоти, е нараснала с 1,1% от началото на годината до 32,3 млрд. долара.

По-късно през тази седмица се очакват и финансовите резултати за третото тримесечие на най-голямата верига за продажби на стоки за дома Home Depot, както и данните за началното жилищно строителство и броя на новоиздадените разрешителни за строеж в Щатите през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 16.11.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още