IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

След като излезе от несъстоятелност, GM реализира 1,15 млрд. долара загуба

Автомобилната компания е увеличила паричната си наличност до 3,3 млрд. долара в края на септември

16:15 | 16.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
След като излезе от несъстоятелност, GM реализира 1,15 млрд. долара загуба

General Motors, която наследи американския автомобилопроизводител, обявил несъстоятелност през юни тази година, съобщи, че е излязла на загуба от 1,15 млрд. долара за третото тримесечие, след като на 10 юли компанията се преструктурира успешно и излезе от несъстоятелност.

General Motors, в която правителството на САЩ има дял от 61%, заяви, че дейността й е генерирала 3,3 млрд. долара в брой и е завършила септември с разполагаеми средства в размер на 42,6 млрд. долара. По-рано днес стана ясно, че компанията ще започне да изплаща дълговете си към САЩ и Канада през това тримесечие.

Финансовите резултати на General Motors за третото тримесечие не са били одитирани. Приходите за периода от юли до септември възлизат на 28 млрд. долара. За същото тримесечие на 2008 г. General Motors отчете загуба от 2,54 млрд. долара, но резултатите не са съпоставими заради фалита.

За четвъртото тримесечие General Motors очаква изтичане на парична наличност от 8,3 млрд. долара, в това число за погасяване на дълга към американското правителство, както и 2,8 млрд. долара за уреждането на фалита на производителя на автомобилни части Delphi Automotive LLP.

Заемите на General Motors възлизат на общо 17 млрд. долара към края на третото тримесечие. В това число влизат 6,7 млрд. долара, които са дължими на щатското правителство, и още 2,7 млрд. долара, дължими на канадското и германското правителство, предаде Bloomberg.

Автомобилната компания е имала дълг за 94,7 млрд. долара към 9 юли, малко преди да излезе от процедурата по несъстоятелност. От началото на 2004 г. до първото тримесечие на тази година General Motors е натрупала загуби за около 88 млрд. долара, които доведоха до нейния фалит.

General Motors подаде молба за защита от фалит по Глава 11 от американското законодателство на 1 юни тази година. След като получи спешен заем от Германия, за да финализира продажбата на Opel, компанията изненадващо реши да запази европейското си звено и да изплати получения заем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още