IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Rolls-Royce с договор за двигатели на стойност 2 млрд. долара

Компанията ще достави двигатели за Air China и Ethiopian Airlines

10:13 | 16.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Rolls-Royce с договор за двигатели на стойност 2 млрд. долара

Британската компания Rolls-Royce обяви, че е спечелила поръчки за производство и доставка на самолетни двигатели на стойност 2 млрд. долара. Купувачи са Air China и Ethiopian Airlines, а договорите са подписани по време на дубайското авиошоу през уикенда.

Поръчката от Китай е на стойност 1,5 млрд. долара и е за производството на двигатели Trent 700, каквито ще бъдат използвани за модела A330, който ще бъде произвеждан от 2011 година. Общата поръчка е за 20 двигателя, предава ВВС.

От Етиопия пък са поръчани 12 двигателя Trent XWB, които ще бъдат на борда на A350-900 XWB. Сделката е следствие на подписания договор на Ethiopian Airlines с Airbus на стойност 3 млрд. долара.

От Rolls-Royce обявиха, че вероятно ще успеят да постигнат заложените за 2009 година финансови цели. Проблем обаче може да се окаже свиването на авиопазара и забавянето на някои плащания към компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още