IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът поевтиня с 1,4% през изминалата седмица

Американският лек суров петрол поевтиня с 0,8% до 76,35 долара за барел, което е най-ниското ниво от 14 октомври

22:35 | 13.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтиня с 1,4% през изминалата седмица

Петролните фючърси приключиха петъчната сесия близо до най-ниското си ниво за последния месец, след като данните за пониженото търсене в САЩ оказаха натиск върху цената на суровия петрол въпреки поевтиняването на долара.

Американският лек суров петрол с доставка през декември поевтиня с 59 цента, или 0,8%, за да завърши търговията на Нюйоркската петролна борса на ниво от 76,35 долара за барел. Това е най-ниското ниво от 14 октомври досега.

На международната петролна борса в Лондон брентът с доставка през декември поевтиня с 47 цента, или 0,6%, до 75,55 долара за барел. През последните няколко седмици цената на петролните фючърси кръжи около 80 долара за барел.

Тя обаче се понижи през последните два дни на тази седмица, след като данните на Министерството на енергетиката на САЩ показаха увеличение на петролните резерви и запасите от бензин на най-голямата икономика на света.

В четвъртък доларът поевтиня до най-ниския си курс спрямо еврото за последните 15 месеца от 1,50 долара за евро. Въпреки това от началото на тази седмица петролните фючърси са поевтинели с 1,4%, предаде Wall Street Journal.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още