IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руската икономика отчете рязък ръст от 13,9 на сто на тримесечна база

Поскъпването на петрола е дало подкрепа на икономиката

09:29 | 13.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Руската икономика отчете рязък ръст от 13,9 на сто на тримесечна база

Икономиката на Русия отчете впечатляващ ръст от 13,9 на сто през третото тримесечие на годината спрямо предходните три месеца. Така страната даде поредното доказателство, че вече започва да се отърсва от острата криза, в която изпадна през последната година.

За високия ръст на икономиката силно влияние е оказала цената на петрола, която отбеляза значително повишение през настоящата година. Въпреки това обаче котировките са далеч от поставения преди година абсолютен исторически рекорд от близо 150 долара за барел.

На годишна база руската икономика бележи спад от 8,9 на сто, допълва ВВС.

Според президента на Русия Дмитрий Медведев правителството на страната е успяло в опитите си да стабилизира икономиката.

„Съживяването на пазарите обаче остава слабо и нестабилно. Най-опасно сега би било да се успокоим. Трябва да продължим с осъществяването на антикризисния план и да бъдем готови да прилагаме нови мерки“, категоричен е Медведев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още