IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Книжата на Macy’s се срутиха с 9% заради слабия отчет

Гигантът в продажбите на дребно в САЩ разочарова инвеститорите с плах очаквания за настъпващия сезон на покупките разочарова

21:03 | 11.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Книжата на Macy’s се срутиха с 9% заради слабия отчет

Един от лидерите в търговията на дребно в САЩ – веригата Macy’s разочарова инвеститорите със слаби резултати и плахи прогнози за настъпващия сезон на покупките. Това доведе до масирани разпродажби на акциите на компанията и те поевтиняват с близо 9 на сто днес.

Като цяло отчетът на Macy’s се отрази на настроенията на пазара и след достигането на нов 13 месечен връх от основните индекси в САЩ те изгубиха инерцията си и смениха посоката си на движение.

От Macy’s съобщават, че са свили загубата си през последните три месеца и че заради настъпващия сезон на коледно пазаруване резултатите за цялата година ще са по-добри от очакванията. Конкретните прогнози обаче разочароваха инвеститорите, тъй като се оказаха далеч по-умерени отколкото се смяташе, предава Market Watch.

Очакванията са през последното тримесечие на годината Macy’s да регистрира спад на печалбата от между 1 и 2 на сто, което би трябвало да доведе до печалба от 1-1,05 долара на акция ако не се смятат еднократни ефекти. Прогнозите на анализаторите пък бяха за 1,13 долара печаба на акция.

През тримесечието до 31 октомври Macy’s е отчела загуба от 35 млн. долара, което прави по 8 цента на акция. Продажбите пък са се свили с 3,9 на сто до 5,28 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още