IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Moody’s смъкна кредитния рейтинг на Исландия

Въпреки това държавният дълг на Исландия се задържа с подходяща за инвестиции оценка

18:10 | 11.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Moody’s смъкна кредитния рейтинг на Исландия

Агенцията за кредитен рейтинг Moody’s отново понижи оценката на държавния дълг на Исландия. Редукцията е с цели две нива – от Ваа1 на Ваа3, но въпреки това държавните облигации се задържат с оценка, която се счита за подходяща за инвестиране.

За разлика от предишните редукции, сега Moody’s постави стабилна перспектива на дългосрочния дълг на Исландия в местна и чужда валута. Това означава, че на този етап не предстои ново понижение на кредитния рейтинг, предава Market Watch.

“Рейтинг Ваа3 отразява запазващите се предизвикателства пред фискалната, финансовата и монетарната политика, които дойдоха заради кризата в Исландия”, коментират от рейтинговата агенция и допълват, че някои показатели от сферата на публичните финанси все още са неясни и не могат да бъдат точно прогнозирани.

Все пак държавният дълг на Исландия се задържа с подходяща за инвестиции оценка, което отразява очакванията рецесията да отмине по-бързо от предишните прогнози и страната да се върне към растеж през 2011 година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още