IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ОИСР извади Лихтенщайн от „сивия списък“

Това се случва непосредствено след подписването на споразумения с Белгия и Холандия

11:18 | 11.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
ОИСР извади Лихтенщайн от „сивия списък“

Правителството на Лихтенщайн обяви, че ОИСР е извадил страната от т.нар. „сив списък“ на териториите, даващи данъчни предимства и определяни като данъчен рай. Това се случва непосредствено след подписването на споразумения с Белгия и Холандия.

„Изваждането ни от сивия списък е крайъгълен камък в процеса на преоринтация на Лихтенщайн“, посочва премиерът Клаус Чючлер. „Поех властта, за да върна репутацията на страната ни бързо с оглед икономическата ситуация. Това е единственият начин, по който можем да разгърнем потенциала на бизнеса си в дългосрочен план“, казва той, цитиран от Dow Jones Newswires.

По-рано тази година Лихтенщайн попадна в „сивия списък“ на страни като Австрия, Чили и Сингапур, които не са въвели данъчните правила, наложени от ОИСР.

„Лихтенщайн показа, че спазва ангажиментите си и активно допринася за подобряване на международния диалог по въпросите на данъчното сътрудничество“, посочва генералният секретар на ОИСР Анхел Гуриа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 11.11.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още