IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

UniCredit със спад на печалбата от 26% за третото тримесечие

Заделените провизии скачат почти двойно до 2,16 млрд. евро

11:01 | 11.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
UniCredit със спад на печалбата от 26% за третото тримесечие

Италианският банков гигант UniCredit Group обяви спад на печалбата си в размер на 26 на сто на годишна база до 394 млн. евро за третото тримесечие на годината. Основната причина за това е необходимостта от близо двойно увеличаване до 2,16 млрд. евро на провизиите за покриване на лоши кредити.

Оперативните приходи на UniCredit остават почти без промяна и възлизат на 6,73 млрд. евро. Това се е случило благодарение на увеличени приходи от търговски операции и нарастване на дохода от комисиони, които са неутрализирали негативните ефекти от понижения нетен лихвен доход, пише Market Watch.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 408 млн. долара за третото тримесечие. Капиталът от първи ред обаче се е повишил с 0,7 процентни пункта и вече е 7,55 на сто.

През третото тримесечие на годината банката е постигнала оперативна печалба от 2,9 млрд. евро. За деветмесечието на 2009 година пък положителният оперативен резултат е 9,6 млрд. евро.

От началото на годината UniCredit е постигнала печалба от 1,331 млрд. евро. Оперативните приходи за периода са нараснали със 7 на сто на годишна база до 21 млрд. евро.

В понеделник от Уникредит Булбанк обявиха, че очакват стабилизация на цените на имотите след регистрирането на спад от още 5-10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още