IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Авария спря тока в Сао Пауло и Рио де Жанейро

Срив в преносната мрежа остави на тъмно милиони бразилци тази нощ

09:34 | 11.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Авария спря тока в Сао Пауло и Рио де Жанейро

Голяма авария в електропреносната мрежа на Бразилия остави двата най-големи града в страната без ток. Проблемът е свързан с преноса на ток между Сао Пауло и Рио де Жанейро и електроцентралата на язовира Итайпу.

Електроцентралата е вторият по големина ВЕЦ в света.

Освен двата големи града са били засегнати още десетки населени места в общо четири провинции на Бразилия. В резултат на аварията индустриалната част на страната е била силно засегната, което е довело до прекратяване на работа в много заводи, предава CNBC.

В Парагвай също са останали за кратко без електричество заради същия проблем.

Електрозахранването е започнало да се възстановява около 3 часа след аварията, но въпреки това много от регионите са останали на тъмно за доста по-дълъг период. Приоритетно е бил пускан тока във финансовата столица на Бразилия и най-голям град в страната – Сао Пауло.

Съвсем скоро след спирането на тока уличното движение по улиците на Сао Пауло се е превърнало в истински хаос. Хиляди хора, пътуващи с метро, са били принудени да напуснат мотрисите и да се придвижат до най-близките спирки. Подобни сцени е имало и в Рио де Жанейро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още